Fatboy Slim

Fatboy Slim  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Fatboy Slim. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Quentin Leo Cook sau Norman Cook, pe numele sau real, vine din Marea Britanie, s-a nascut in 1963, pe 31 Iulie, iar stilul lui muzical este big beat, o combinatie intre hip-hop, breakbeat, rock si r`n`b.


A studiat in clasele primare la Reigate Grammar School in Surrey, unde l-a intalnit pe Paul Heaton, o persoana care-i va schimba viata.


La 18 ani merge la University Of Brighton pentru a studia engleza, politica si sociologia. In 1985, Norman primeste un telefon de la vechiul sau prieten Paul Heaton, care se mutase in Hull si isi intemeiase propria formatie - The Housemartins.


Basistul trupei pur si simplu a renuttat sa mai cante in timp ce formatia se afla intr-un turneu international. Desi Cook isi pierduse interesul pentru rock si de abia mai putea canta la un instrument, a acceptat sa se mute la Hull si sa se alature formatiei. Imediat au lansat `Happy Tour` si deasemenea au ajuns pe primul loc inainte de Craciun cu o versiune a melodiei `Caravan Of Love`. Trupa s-a destramat totusi in 1988. Heaton alaturi de bateristul vechii formatii au format The Beautiful South, in timp ce Cook s-a intors in Brighton pentru a canta muzica pe care o prefera. Aici a lucrat pentru prima data cu tanarul inginer de studio Simon Thorton.


Cook a format Beats International, iar primul lor album `Let Them Eat Bingo` a fost un succes - pe el se afla si single-ul `Dub Be Good To Me`. Aceasta melodie a cauzat o disputa datorita faptului ca linia de bas era luata de la alta melodie pentru care formatia nu avea drepturi de autor.


Mai tarziu Cook, alaturi de muzicianul Ashley Slater, a format Freakpower . Cei doi si-au lansat albumul `Drive Thru Body`, in 1994. Freakpower au intrat in topuri cu `Turn On Tune In Cop Out`.


In 1995, Cook a cerut ajutorul prietenilor sai producatori Tim Jeffrey si J C Reid pentru a crea un album solo de muzica house sub pseudonimul `Pizzaman`. In 1996 Cook i s-a realaturat lui Ashley Slater pentru a produce al doilea album al formatiei Frakpower, numit `Everything For Everybody`.


Mai tarziu in acelasi an Cook a adoptat pseudonimul Fatboy Slim si a inceput sa mixeze in clubul The Big Beat Boutique din Brighton. Aici i-a intalnit pe The Chemical Brothers care i-au propus sa-si lanseze propriul material in loc sa mixeze melodiile altora.


Albumul lui Fatboy Slim `Better Living Through Chemistry` a marcat lansarea sa in lumea muzicii electro. Dupa ce remixul melodiri `Brimful Of Asha` a ajuns in topuri nume mari din lumea muzicii precum Madonna si U2 au dorit sa lucreze cu el.


Albumul `Halfway Between the Gutter and The Stars` lansat in 2000 contine doua colaborari cu Macy Gray. Pe 13 iulie 2002 Fatboy Slim a cantat in al doilea sau concert gratis in aer liber. Desi erau asteptati in jur de 60.000 de oameni, evenimentul a atras in jur de 250.000 de oameni. De curand lui Cook i s-a dat un loc pe `Brihton's Walk Of Fame` alaturi de cel al lui Winston Churchill.


In 2002 Q Magazine l-a adaugat pe Fatboy Slim in lista intitulalta `50 bands to see before you die`.


Primul sau album in 5 ani - `Palookaville`, a fost anuntat in Iulie 2004. Acesta a reprezentat o schimbare importanta in stilul sau muzical. De aceasta data el nu s-a mai bazat la fel de mult pe loopuri vocale, a inceput sa introduca intrumente muzicale si a folosit structuri de melodii mai conventionale.


Noul album al lui Fatboy Slim - `Why Try Harder` a fost lansat pe 19 Iunie 2006. Acest disc contine multe din cele mai mari hituri ale deceniului trecut.