FMVB

FMVB

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre FMVB. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România și este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală).

           Festivalul este considerat cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei iar în 2015 a devenit membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

 

           Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi.

           Concertele Festivalului de Muzică Veche București propun o muzică interpretată autentic, exclusiv cu instrumente istorice sau cu replici moderne ale acestora.

 

           Artiştii invitaţi sunt specializați în interpretarea documentată din punct de vedere istoric a muzicii vechi.

           Din 2006, festivalul a reunit peste 450 de artiști din 15 țări care au concertat în aproximativ 150 de spectacole, au susținut masterclassuri, conferințe și prezentări de instrumente istorice.