Green Day

Green Day

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Green Day. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Green Day este o formatie de Rock americana, formata in anul 1987. Formatia este formata din trei membri, acestia fiind: Billie Joe Armstrong (chitara, voce), Mike Dirnt (acompaniament vocal, bas), si Tré Cool (tobe).

Green Day este deseori scris gresit si anume Greenday. Green Day a facut parte originar din proiectul clubului de pe Strada 924 Gilman situat in Berkeley, California.

Primele materiale ale formatiei lansate vreodata au fost create pentru o casa de discuri independenta numita Lookout! Records care le-a adus primii fani, unii din ei simtindu-se instrainati cand formatia semnase un contract cu o cunoscuta casa de discuri. Al treilea album al formatiei, numit Dookie, a devenit un succes de casa in anul 1994 cand s-au vandut 10 milioane de discuri in Statele Unite, (minimum 15 milioane pana in 2008).  Datorita acestui fapt, formatia Green Day a ajuns cunoscuta alaturi de alte formatii de genul punk din California precum The Offspring si Rancid, reluand interesul in promovarea genului muzical punk rock in Statele Unite. Albumele Insomniac, Nirmond si Warning nu au avut succesul albumului Dookie, dar totusi s-au bucurat de un succes, acestea luand doua discuri de platina si respectiv de aur.

In anul 2004, formatia a lansat albumul American Idiot care a readus formatia in atentia generatiei tinere, reusind sa inregistreze un numar de 5 milioane de discuri vandute in Statele Unite.

Albumele formatiei Green Day s-au vandut in peste 65 de milioane de discuri in intreaga lume, din care 22 de milioane numai in Statele Unite. De asemenea formatia a primit 4 Premii Grammy, premiul de Cel Mai Bun Album pentru albumul Dookie, Cel Mai Bun Album Rock pentru albumul American Idiot si 21st Century Breakdown, si premiul Piesa Anului pentru piesa "Boulevard of Broken Dreams".