Mark Knopfler

Mark Knopfler

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Mark Knopfler. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Mark Knopfler (n. 12 august 1949, Glasgow, Scoția) este un solist, chitarist, compozitor și producator muzical britanic.


Knopfler este cunoscut ca vocalistul, chitaristul și compozitorul formației rock britanice Dire Straits, pe care a fondat-o in 1977 alaturi de fratele sau David. Dupa ce Dire Straits s-a destramat in 1995, Knopfler și-a continuat cariera ca artist solo. Ocazional, Knopfler a cantat in alte grupuri cum ar fi The Notting Hillbillies, fiind de asemenea invitat pe albumele unor artiști ca The Dandy Warhols, Bob Dylan, Bryan Ferry, Eric Clapton, Jeff Healy, John Fogerty, Jools Holland, Steely Dan, Emmylou Harris, Sonny Landreth, Phil Lynott și Chet Atkins. A produs albumele unor artiști precum Tina Turner, Randy Newman și Bob Dylan. De asemenea a compus muzica și pentru cateva filme ca: Metroland, Local Hero, Cal, Last Exit to Brooklyn, Wag The Dog și pentru The Princess Bride, in regia lui Rob Reiner.


Knopfler se afla pe locul 27 in lista "Celor mai buni 100 de chitariști ai tuturor timpurilor" publicata de revista "Rolling Stone". Mark Knopfler și Dire Straits au vandut in total peste 120 de milioane de albume.