NGUYEN LE TRIO

NGUYEN LE TRIO  - Bilete

Restrange rezultatele cautarii

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre NGUYEN LE TRIO. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

#jazz #rock #fantastic #world music #trio #vietnam

„Nimeni nu cântă la chitară ca el” (Frankfurter Allgemeine Zeitung) ֍ „Chitaristmagician” (Jazz Mag)

Nguyên (se citește „nu-ien”) este unul dintre rarii chitariști a căror tehnică, stil șicompoziție sunt unice și recunoscute încă de la prima notă. Un maestru înadevăratul sens al cuvântului. Născut într-o familie de vietnamezi și educat în Franța, a devenit un artist depășind granițele muzicii de jazz și modelat de cele mai variate influențe precum muzica asiatică, jazzul modern, fusion sau rock clasic.

O legendă vie a muzicii, cu 20 de albume în calitate de lider de grup, din care 17 la ACT Music (a fost primul muzician care a devenit "artist exclusiv ACT"). Cu nenumărate alte prezențe, pe albume sau pe scenă, alături de nume mari precumDhafer Youssef, Leszek Możdżer, Lars Danielsson, Paolo Fresu, Bojan Z, Louis Sclavis, Henri Texier, Orchestre Nationale de Jazz, Michel Portal, Miroslav Vitous, Trilok Gurtu, Jon Christensen, Nana Vasconcelos, Uri Caine sau Michel Benita, doarca să începem lista acestora.

Cu „Silk and Sand”, ultimul său proiect, Nguyen Lê revine la formatul de trio care l-a consacrat, adăugând chitarei sale unice, voce și un sintetizator...

împreună cu canadianul Chris Jennings, cunoștința noastră de dată recentă, basistul lui Macha Gharibian de la concertele Jazz Fan Rising din februarie, și unuldintre cei mai căutați basiști de pe ambele maluri ale Atlanticului...

și percuționistul marocan Rhani Krija, ale cărui ritmuri filigranate au îmbogățitmuzica unor vedete precum Sting, Keziah Jones sau Dominic Miller. Pe lângă voceasa specială și instrumentele de percuție nenumărate, Rhani ne va face cunoștință cuun instrument rar, gumbri, o lăută bas cu trei corzi de dimensiunea unei chitare, cucutia de rezonanță acoperită cu piele de cămilă.

Nguyên Lê este la fiecare concert o apariție memorabilă, el păstrând pentru fiecarepublic o supriză, fie o piesă inedită, fie un solo de virtuozitate care îți taie răsuflarea.

֍ „Un muzician profund, plin de mister, a cărui interpretare nu este niciodată lipsităde sens” (Télérama)

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz.

Organizator Jazz Festivals & Events

CUMPĂRAȚI BILETE prin www.eventim.ro, sau direct, de la aceste puncte de vânzare:

• librăriile Humanitas și Cărturești

• Magazinele Germanos, vodafone, Orange Shop, statiile OMV

Preț Early Bird : 80 lei (contingent limitat)

Preț Întreg : 120 lei