NIGEL KENNEDY

NIGEL KENNEDY  - Bilete

"Anotimpuri":  Vivaldi


 

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre NIGEL KENNEDY. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Nigel Kennedy, celebrul violonist britanic,


revine in Romania


 


• “Dacă cineva are dreptul de a se ”juca” cu Vivaldi, acela este cu siguranță


Nigel Kennedy.” The Guardian.


 


• Versiunea artistului a celebrelor "Anotimpuri" ale lui Vivaldi a intrat în


“Guinness Book of World Records”, ca cea mai bine vândută înregistrare a


tuturor timpurilor (peste 2 milioane de exemplare).


 


Elev al lui Yehudi Menuhin și unul dintre cei mai importanți


violoniști pe care i-a produs Marea Britanie vreodată, Nigel Kennedy, va susține 2 concerte in Romania in 2016:


la Sala Palatului din București pe 16 octombrie


la Sala Polivalentă din Cluj, pe data de 19 octombrie


 


Evenimentele vor prezenta celebrele ”Anotimpuri” de Vivaldi, imaginate de Nigel Kennedy, care sunt deja block-starturi la Sony. De asemenea, artistul britanic a pregătit și o parte intitulată “Dedications”, în care va oferi audienței o aventură îndrăzneață, în acompaniamentul unei orchestre live compusă din 30 de muzicieni.


 


“Cunoscut pentru improvizațiile din concerte, cât şi pentru dragostea pentru Jimi Hendrix, Nigel Kennedy cucerește orice audiență făcând ca toate spectacolele sale să se bucure de o extrem de mare popularitate. Concertele artistului se adresează publicului larg, de la amatori de jazz și consumatori de muzică clasică până la tineri, care sunt în căutare de un spectacol alternativ.” este de părere Mircea Buteanu, Manager Diesel Events.


 


Tehnica lui, virtuozitatea și talentul unic au adus noi perspective atât repertoriului clasic cât și celui contemporan, astfel că discografia artistului este, şi ea, foarte diversă.


Versiunea sa a cunoscutelor "Anotimpuri" ale lui Vivaldi a intrat în “Guinness Book of World Records” ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor, vânzând peste 2 milioane de exemplare și rămânând peste 2 ani în topurile de specialitate.


Celebra publicație britanică, ”The Guardian” aprecia că, dacă cineva are dreptul de a se ”juca” cu Vivaldi, acela este cu siguranță Nigel Kennedy. Noul album pune în perspectivă tot ce a realizat artistul în ultimul timp: concerte, jazz, Jimi Hendrix. Este afectuos și ireverențios, în egală măsură iar toate notele lui Vivaldi sunt acolo. Primăvară este salutată cu un intro îndepărtat a unei chitare electrice, vară aduce explozii nebunești în timp ce toamna are ritmuri de jazz. Totul sună ca un “jam session” din interiorul unui tablou de Botticelli, mai precizează publicația.


Nigel Kennedy a mai concertat în România în repetate rânduri, atât la Festivalul "George Enescu” cât și la "Masters Of Jazz”. Acesta a declarat în diverse interviuri că se simte onorat să concerteze în țara lui George Enescu, simțind o legătura directă cu acesta prin prisma faptului că Enescu a fost profesorul lui Yehudi Menuhin, care la rândul său i-a fost profesor artistului britanic.