Philip Glass and Kronos Quartet

Philip Glass and Kronos Quartet  - Bilete

DRACULA – Muzica și Filmul

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Philip Glass and Kronos Quartet. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Cu parere de rau anuntam ca, din cauza unor circumstance neprevazute, avanpremiera de pe 2 iulie de la Castelul Bran nu va mai avea loc. Cei care au achizitionat bilete vor primi inapoi contravaloarea acestora si, suplimentar, le oferim din partea noastra o invitatie la premiera de la Bucuresti de pe 4 iulie sau la spectacolul final de pe 5 iulie, in functie de preferintele lor.


Premiera de la Bucuresti din 4 iulie, sub patronajul AmCham Romania, este sold-out. Un numar limitat de bilete mai sunt disponibile la al doilea si ultimul spectacol de la Bucuresti din 5 iulie.


***


DRACULA – Muzica și Filmul


Muzica originală


Philip Glass


Interpretare LIVE


Philip Glass și Kronos Quartet


Dirijor: Michael Riesman


Proiecție


Dracula, 1931, Universal Pictures, cu Bela Lugosi în rolul principal


Presenter


Liveland


  


În premieră în România, legendarul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass, și Kronos Quartet, distins cu un premiu Grammy, vin la București pentru a interpreta LIVE un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL.


 


EXPERIENȚĂ ARTISTICĂ UNICĂ | UN EVENIMENT CULTURAL EXCEPȚIONAL


4 iulie - Teatrul de Vară Herăstrău | Premieră


5 iulie - Teatrul de Vară Herăstrău | Finala


“Muzica lui Philip Glass cu siguranță îi face sete și lui Dracula.” (New York Times)


 


DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL este un spectacol inedit, care prezintă proiecția filmului-cult redigitalizat Dracula (1931) împreună cu coloana sonoră compusă special pentru peliculă în anul 1998 de legendarul Philip Glass și interpretată LIVE chiar de compozitor, alături de Kronos Quartet.


O poveste despre pasiune și latura noastră întunecată, spectacolul sparge convențiile și creează o experiență culturală excepțională.


 


Spectacolul a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra.  În anul 2012, Universal Pictures a inclus DRACULA - MUZICA și FILMUL în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.


 


PHILIP GLASS


Este unul dintre cei mai importanți compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. În anul 1997, coloana sonoră compusă de Philip Glass pentru filmul Kundun de Martin Scorsese a fost nominalizată la celebrele Premii Oscar. Au urmat alte două nominalizări, pentru coloanele sonore ale filmelor The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman în rolul principal și Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006) de Richard Eyre, cu Cate Blanchett și Judi Dench. De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a The Truman Show, avându-l pe Jim Carrey în rolul principal și cu un Premiu BAFTA pentru coloana sonoră a filmului The Hours/Orele.


 


KRONOS QUARTET


De mai bine de 30 de ani, Kronos Quartet a susținut mii de concerte în întreaga lume și este unul dintre cele mai reprezentative ansambluri orchestrale ale momentului. Ansamblul a fost distins cu un Premiu Grammy în anul 2004 și cu titlul “Musicians of the Year” în 2003. Colaborarea dintre Kronos Quartet și Philip Glass a început  încă din anul 1985. În prezent, Kronos Quartet este format din David Harrington (vioară), John Sherba (vioară), Hank Dutt (violă) și Sunny Yang (violoncel).