Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers  - Bilete

Bilete disponibile Red Hot Chili Peppers

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Red Hot Chili Peppers. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Red Hot Chili Peppers este o formație rock americana ce s-a format in Los Angeles, California in 1983. In cea mai mare parte a carierei lor grupul a fost alcatuit din solistul Anthony Kiedis, chitaristul John Frusciante, basistul Michael "Flea" Balzary și bateristul Chad Smith. Stilul muzical variat al formației a fuzionat rock-ul tradițional cu diverse elemente de funk, punk rock, rock alternativ, rap, heavy metal și rock psihedelic. Ei dețin recordul pentru cele mai multe single-uri in Billboard Modern Rock Chart, cu un numar de unsprezece, și un record pentru 81 de saptamani de staționare pe locul 1 intr-un top.


 


Componenta originala a trupei a fost Hillel Slovak (chitara), Flea (bas), Jack Irons (tobe) si Anthony Kiedis (voce). Totusi, din cauza unor proiecte pe care le aveau cu trupa What is This?, Slovak si Irons nu au cantat pe albumul debut al trupei, The Red Hot Chili Peppers (1984). Ca inlocuitori au fost adusi chitaristul Jack Sherman si tobosarul Cliff Martinez. Slovak a revenit in Red Hot Chili Peppers pentru albumul Freaky Styley (1985), cel de-al doilea LP al trupei, iar Irons pe succesorul acestuia, The Uplift Mofo Party Plan (1987).


In 1988, Slovak a murit de supradoza de heroina. Ca rezultat al mortii prietenului sau, Irons a decis sa plece din formatie. Au fost adusi chitaristul DeWayne McKnight si tobosarul D.H. Peligro, insa acestia nu au stat mult in trupa, fiind inlocuiti in scurt timp de John Frusciante respectiv Chad Smith. Formula Kiedis - Flea - Frusciante - Smith a fost de cea mai lunga durata si a inregistrat cel mai mare succes comercial. In aceasta noua formula a fost lansat, in 1989, albumul Mother's Milk, care a devenit primul album Red Hot Chili Peppers certificat cu aur. Sub casa de discuri Warner Bros. si producatorul Rick Rubin a aparut Blood Sugar Sex Magik, in 1991, aclamat de critici pana in ziua de astazi.


 


Frusciante a inceput sa se simta incomodat de faima de care avea parte si a parasit abrupt formatia in 1992, inainte ca turneul sa se fi terminat. Dupa recrutarea lui Arik Marshall pentru a termina turneul, a fost adus Jesse Tobias care in scurt timp a fost inlocuit de Dave Navarro. Impreuna cu Navarro, Red Hot Chili Peppers au inregistrat albumul One Hot Minute (lansat in 1995). One Hot Minute nu s-a bucurat insa de succesul comercial al predecesorului sau.


 


Navarro a parasit trupa in 1998. In acelasi an, Frusciante, care trecuse printr-o lunga dependenta de droguri dupa plecarea sa din RHCP, s-a intors in formatie la rugamintea lui Flea. In 1999 a fost lansat Californication, album care a vandut mai mult de 15 milioane de copii la nivel mondial. In 2002 a aparut By The Way, iar in 2006 Stadium Arcadium. La finalul turneului Stadium Arcadium, trupa a decis sa faca o pauza pe o perioada nedefinita de timp. Frusciante a anuntat ca paraseste trupa pentru a se concentra pe muzica sa solo. In 2009, Josh Klinghoffer, un prieten mai vechi al formatiei, s-a alaturat ca inlocuitor al lui Frusicante. In 2011 a fost lansat albumul I'm With You.