Sala Radio

Sala Radio  - Bilete

Stagiunea 2016 -2017

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Sala Radio. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

SALA RADIO

Cunoscută și sub numele de Studioul de Concerte „Mihail Jora”, Sala Radio a fost construită în 1959 și inaugurată în 1961. Este cea mai mare sală de concerte simfonice și corale din România. În vara anului 2009, Sala Radio - considerată din punct de vedere acustic cea mai bună sală de concerte simfonice din Bucureşti - a trecut printr-un amplu proces de renovare şi recondiţionare.

Pentru refacerea orgii, care este cea mai mare din România, s-au efectuat proceduri de restaurare în Cehia. Sala Radio este spaţiul în care se derulează anual - între septembrie şi iunie – stagiunea de concerte, recitaluri şi alte evenimente speciale ale Orchestrelor şi Corurilor Radio România. Istoria acestora începe cu 85 de ani în urmă, în 1928, odată cu lansarea postului public de radio în România, când s-a înfiinţat Orchestra Simfonică Radio, astăzi denumită Orchestra Naţională Radio. Alături de aceasta, au fost treptat create încă trei orchestre şi două coruri, care formează astăzi Orchestrele şi Corurile Radio România. Cele nouă luni de muzică înseamnă în fiecare vineri concertul săptămânal al Orchestrei Naţionale Radio şi bilunar, în zilele de miercuri, concertele Orchestrei de Cameră Radio. Toate concertele sunt difuzate în direct de Radio România Cultural şi de Radio România Muzical, dar sunt accesibile şi pe site-urile posturilor menţionate.

Programul stagiunii cuprinde şi momente muzicale speciale oferite prin concertele corurilor sau prin recitalurile soliştilor concertişti – violoniştii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru şi Cristina Anghelescu, pianiştii Horia Mihail, Dana Borşan şi violoncelistul Răzvan Suma, alături de Cvartetul Voces. Nu lipsesc nici recitaluri ale unor invitaţi speciali sau ale muzicienilor orchestrelor radio, iar pentru iubitorii genurilor respective, concerte ale Big Band-ului Radio (jazz, blues etc.) şi ale Orchestrei de Muzică Populară. Sala Radio este şi scena de derulare a mai multor evenimente majore: RadiRo (Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio) – derulat o dată la doi ani şi festivaluri anuale speciale în fiecare primăvară, cum au fost: festivalul „Viori de colecţie” la Sala Radio, Festivalul Internaţional de Percuţie, Festivalul Internaţional de Bandoneon şi Acordeon, Festivalul Internaţional de Chitară etc. De asemenea, Sala Radio găzduieşte şi evenimente cuprinse în Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi.