Teatrul de Revista Constantin Tanase

Teatrul de Revista Constantin Tanase

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Teatrul de Revista Constantin Tanase. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”


Teatrul din inima Bucureștilor are o istorie centenară; Revista românească este legată de numele și activitatea lui Constantin Tănase și ale Companiei „Cărăbuș”.

Teatrul de Revistă s-a născut pe 23 mai 1919 când, pe strada Academiei a fost pusă piatra de temelie a Grădinii „Cărăbuș”, de către Constantin Tănase. Premiera primului spectacol de Revistă cu marele actor în rolul principal a avut loc pe 2 iulie 2019.

După Compania “Cărăbuș” (1919 – 1939) și dispariția lui Constantin Tănase, din anul 1945, teatrul a funcționat sub mai multe denumiri: Ansamblul de Estradă, Teatrul de Stat de Estradă și, din 1962, Teatrul Satiric – Muzical „Constantin Tănase”.

În anul 1990, primește titulatura de Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, sub care funcționează și astăzi.

Până în 1991, a beneficiat de trei scene permanente - Sala Savoy (Calea Victoriei nr. 33), Sala Victoria (Calea Victoriei nr. 174) și Grădina Boema.

La ora actuală, artiștii evoluează pe scenele Sălii Savoy și Grădinii de Vară ”Herăstrău”, cea mai modernă din țară, cu o capacitate de aproape 2.500 de locuri.

Teatrul Tănase, continuator al tradiției Revistei, s-a impus ca o instituție artistică de prestigiu care se bucură de prețuirea publicului. Acest teatru, care îmbină montările cu fast cu satira socială și cetățenească, s-a dovedit a fi un gen de spectacol unic în lume, nemaiîntâlnit pe alte scene de divertisment. Aici s-au afirmat și au evoluat cele mai importante personalități ale genului: actori, cântăreți, compozitori, textieri, interpreți, balerini, dirijori, regizori artistici, coregrafi și scenografi care, preluându-i și păstrându-i tradiția, au reînnoit permanent Revista românească.

În prezent, Managerul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” este actorul Vasile Muraru.

Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”

• Sala Savoy

Calea Victoriei nr. 33, sector 1

​ 010081, București, România

• Grădina de Vară ”Herăstrău”

Șos. P. D. Kiseleff nr. 28 - 30, sector 1

​ 011347, București, România

Atenție: În acest moment, spectacolele se joacă numai la SALA SAVOY, Calea Victoriei nr. 33. Din 30 iunie, acestea se vor juca și la sala din. Herăstrău.