Tudor Gheorghe  - Bilete

Tudor Gheorghe - 2 spectacole in premiera pentru publicul bucurestean ambele intr-un interval de 1 saptamana.

Tudor Gheorghe

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Tudor Gheorghe. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Tudor Gheorghe este un cantaret, compozitor si actor roman, nascut la 1 august 1945, in comuna Podari, judetul Dolj, dintr-o familie de tarani. Copilaria, dar mai ales adolescenta, i-au fost dificile.

In 1966 a fost angajat la Teatrul National din Craiova, devenind, la 21 de ani, unul dintre cei mai tineri actori din tara.Pana la adevarata afirmare, ce a urmat peste cativa ani, a continuat sa joace roluri de comedie sau drama alaturi de mari actori craioveni ai timpului, in piese ca „Visul unei nopti de iarna” de Tudor Musatescu, „D-ale carnavalului” de I. L. Caragiale sau „Doamna nevazuta” de Pedro Calderón de la Barca.

In perioada 1970-1980 si 1980-1990 a jucat in creatii de mare profunzime artistica, cum ar fi „Mitica Popescu” de Camil Petrescu, „Filfizonul pedepsit” de John Vanbrugh, „Unchiul Vanea” de Anton Cehov sau in „Piticul din gradina de vara”, de Dumitru Radu Popescu.

Din 1969, anul primului recital si pana in 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai putin de 22 spectacole de muzica si poezie.
Succesul, cariera si evolutia lui Tudor Gheorghe pot parea „venite de la sine”, dar in spatele uriasului succes se gasesc ani de munca inversunata, de studiu intens si de multe oprelisti si nevoi. Avand nenumarate probleme cu organele de represiune din perioada comunista, lui Tudor Gheorghe i s-a interzis aparitia in public pentru aproape zece ani, pana la Revolutia din 1989. I-au fost cenzurate, totodata, spectacolele, represiunea culminand in anul 1979, cand spectacolul „Pe-un franc poet”, pe versuri de Ion Luca Caragiale, a fost oprit imediat dupa premiera.

In noiembrie 2007 in spectacolul „Parfumul nebunelor dorinti” se continua prezentarea muzicii anilor 1930, inceputa in „Calvarul unei inime pribegi”.
„La margine de imperii” este alt spectacol al lui Tudor Gheorghe, desfasurat in martie-aprilie 2008. Spectacolul este dedicat singurei regiuni din aceasta tara care a fost sub mai multe imperii. Muzica este mai putin cunoscuta, culeasa si prelucrata dintr-o carte aparuta doar in limba germana. „Rumanische Volkslieder aus der Bukowina” de Matthias Friedwagner, aparuta in 1938 contine 530 de partituri muzicale si versuri culese din Bucovina, intre anii 1902-1916, la initiativa Ministerului Culturii, din Viena.

Anul 2008 il readuce pe indragitul artist intr-o piesa de teatru dupa aproape zece ani de la ultima aparitie[6]. Tudor Gheorghe apare in musicalul Omul din La Mancha, la numai cateva zile de la premiera altui spectacol - „Taina cuvintelor”. Omul din La Mancha este un musical dupa cartea lui Dale Wasserman, care, la randul sau, isi inspira povestea dupa romanul de secol XVII al lui Miguel de Cervantes - „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”.
Astazi Tudor Gheorghe isi continua cariera inceputa in 1966, sustinand in continuare recitaluri in tara si strainatate si interpretand roluri pe scena Nationalului craiovean.