Valentina Lisitsa  - Bilete

Valentina Lisitsa

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Valentina Lisitsa. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Lisitsa s-a nascut in Ukraina, unde a inceput sa cante la pian la varsta de trei ani si unde a sustinut primul sau concert la patru. In 1991 a castigat locul I la The Murray Dranoff Two Piano Competition impreuna cu sotul sau Alexei Kuznetsoff. Acum locuiesc in Statele Unite.


Valentina Lisitsa, denumita  “Pianista YouTube”,  este prima artista de muzica clasica ce a reusit sa transforme succesul din mediul virtual intr-o cariera mondiala. In 2007 posta pe YouTube primul video, o intregistrare a Studiului op. 29/6 compus de Sergei Rachmaninov. Referindu-se la el, intr-un interviu, artista spune: “Primul meu clip YouTube a fost o inregistrare VHS la rezolutie slaba, pe un pian de scoala ingrozitor, iar mainile mele nu erau deloc sicronizate cu sunetul. Dar chiar si asa, mesajul meu a ajuns la oameni. Au inceput sa-mi spuna imediat ca interpretarea mea a insemnat ceva pentru ei, ca i-a facut sa schimbe ceva, ca au iesit in evidenta.” Rata de clickuri a continuat sa creasca si la fel si numarul de clipuri postate. Canalul sau de YouTube inregistreaza acum peste 60 de milioane de vizualizari, avand mai mult de  90.000 de abonati.


In vara lui 2010, mii de fani ai muzicii sale din toata lumea au urmarit captivati transmisiunile live ale sesiunilor de practica, prilej cu care au putut vedea si o parte noua a personalitatii sale artistice. Timp de doua saptamani, in fiecare zi, in sesiuni lungi de cate 14 ore, oameni din toata lumea au putut vedea cum invata si cum se pregateste, pana la cel mai mic detaliu, pentru patru ore de muzica noua. Pentru cei care au urmarit-o, experienta s-a dovedit a fi nu doar timp petrecut impreuna, ci un real master class in care au invatat sa interpreteze mai bine piesele clasice pe care ea le repeta. Valentina recunoaste ca are o afinitate speciala pentru Rahmaninov si Beethoven.