West Meets East

West Meets East  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre West Meets East. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

                                   


O noua intalnire la nivel inalt intre muzica clasica a Indiei si cea romaneasca, in spiritul muzicii cantate acum 51 de ani de Ravi shankar si Yehudi Menuhin, pe albumul de temelie al muzicii World,"West meets East".


 


Dupa turneul sold out din 2017, Alexandru Tomescu, alaturi de echipa de artisti din India, va invita sa descoperiti noi pagini inedite din creatia lui Ravi Shankar si George Enescu, alaturi de ragas-uri indiene si, delicatesa acestui turneu, piese romanesti consacrate rescrise pentru instrumente muzicale indiene.


 


Veti avea ocazia sa ascultati o muzica rara, prea putin cantata in tara noastra, dar si de a va convinge o data in plus de spiritul universal al muzicii noastre nationale.


 


In 2017 publicul romanesc a ascultat o muzica nemaiauzita de 50 de ani, restituita din arhive: prima fuziune intre muzica clasica indiana si cea occidentala.


 


In acest an, va veti delecta redescoperind piese romanesti cunoscute, cantate la vioara, sitar, tabla si bansuri. Udhai Mazumdar, elev al lui Ravi shankar, va duce mai departe opera maestrului sau, recompunand spre bucuria noastra si provocandu-ne sa ghicim despre ce piese din repertoriul romanesc este vorba.


______________________________________________________


Vom avea placerea sa revedem echipa cu care Alexandru Tomescu ne-a incantat si anul trecut:


 


Udhai Mazumdar la tabla (percutii indiene), a fost format ca muzician in traditia milenara indiana, locuind impreuna cu maestrul si avandu-le colege de generatie pe Anoushka Shankar si pe Norah Jones. L-a insotit pe Ravi Shankar in concerte memorabile pentru Familiile Regale britanica si suedeza, si a cantat alaturi de Zakir Hussain la concertul aniversarii de 75 de ani a maestrului sau. A concertat in India, Franta, Italia, Elvetia, Germania, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam si Indonezia.


Udhai Mazumdar va fi insotit de discipolii sai, Rohan Dasgupta la sitar si Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maestri in curs de afirmare si continuatori ai mostenirii lui Ravi Shankar.


_____________________________________________


Turneul “West meets East – Povestea continua” va oferi melomanilor o experienta rara si irepetabila, asa cum au dorit Menuhin si Shankar acum 50 de ani. Concertele vor avea loc in aceleasi patru orase: Timisoara, Cluj-Napoca, Pitesti si Bucuresti.