KI M'AIME ME SUIVE si ZETIA ORGANISATION prezinta CONCERT EXTRORDINAR HELEN SEGARA, 16 februarie 2009, la Sala Palatului. Concertul face parte din turneul modial de promovare a celui mai nou album al artistei: MON PAYS C'EST LA TERRE.

Dupa zece ani de cariera si peste zece milioane de discuri vandute, Hélène Segara a stiut sa se impuna ca o artista unica in genul abordat. Cu glasul ei scos din norme, dar si cu talentul sau de compozitor, tanara din Sudul Frantei combina genurile cu o usurinta rar intalnita: respectuoasa in fata romantismului clasic aflat la baza cantecului francez, ea se simte in largul ei in tinutele pop rock care condimenteaza spectacolele de varietati moderne.

Pentru a dobandi acest loc privilegiat printre marile nume ale cantecului francez, Hélène nu a ales niciodata calea cea mai usoara, Segara nu a urmat niciodata ceea ce era „la moda". Nu face parte din generatia tele-realitatii. La vremea debutului sau nu se purtau castinguri mediatizate, ci numai selectia artistica naturala: aceea din piano-baruri. Descurcareata, si mai ales foarte motivata, tanara tranteste usa casei parintesti si se emancipeaza, pentru a devora muzica: «Am plecat singura, la cincisprezece ani, ca sa imi traiesc visul», spune ea.

Asadar isi face armata in piano-barurile din Sudul Frantei, unde isi va toci bocancii si isi va castiga tresele de cantareata. Aceasta este cea mai dura, dar si cea mai eficienta dintre scolile de cantat, aceea in care trebuie sa stii o mie cinci sute de cantece dintre cele mai dificile si in nu mai putin de sapte limbi.  Hélène Segara stia ca  trebuie sa atraga publicul care te asculta doar cu o ureche sau ca trebuie sa seduci spectatori ce n-au venit acolo pentru tine si ca nu poti fi cantareata decat prin forta microfonului. Asa a inceput.

Publicul francez a simtit-o si nu a stat prea mult pe ganduri inainte de a iesi in intampinarea frumoasei Hélène, caci o adopta inca de la primul album, CŒUR DE VERRE, rasplatit cu discul de platina. Prima melodie, primul hit, JE VOUS AIME ADIEU, al carei coautor este, ii aduce cantaretei premiul Rolf Marbot 1997. Apoi scoate VIVO PER LEI, duetul cu tenorul Andrea Bocelli, care stabileste faima tinerei, depasind milionul de copii vandute.

Mai ramanea sa isi arate deplinatatea talentului, ceea ce va face cu varf si indesat prin succesul fenomenal al musicalului NOTRE-DAME DE PARIS. In aceasta recitire muzicala a romanului lui Victor Hugo, Hélène Segara incarneza o Esméralda mai adevarata decat natura. Rezultatul – peste patru sute de reprezentatii in perioada septembrie 1998 - mai 2000 si peste doua milioane de albume vandute.

Cariera solo a Hélènei Segara este tot mai accelerata: al doilea album, AU NOM D'UNE FEMME –un turneu de doi ani, incluzand Olympia si Palais des Sports; discul de diamant, pentru peste un milion si jumatate de copii vandute de exemplare ale discului. Populara, naturala, umana, a fost asadar nevoie de putina vreme pentru ca un sondaj sa o transforme pe Hélène Segara in cantareata preferata a francezilor.

Cu single-urile ENCORE UNE FOIS, dar mai ales cu hitul ON N'OUBLIE JAMAIS RIEN, in duet cu italianca Laura Pausini, Hélène Segara abordeaza un stil mai pop, care i se potriveste de minune. Ea da la iveala o paleta noua a talentelor sale.

Cu fiecare album, Hélène reuseste sa surprinda. MON PAYS C'EST LA TERRE, noul album al Hélènei Segara, cuprinde 15 melodii care reiau teme folclorice si imnuri din lumea intreaga, de la Concerto D'Aranjuez (muzica traditionala spaniola) - MON PAYS c'EST LA TERRE pana la SI J'AVAIS MOINS PEUR, celebra preluare irlandeza IF I CAN HAVE WORDS. Helene Segara se adreseaza pentru prima data direct publicului din Romania.

O artista completa, o femeie implinita, o voce de exceptie, Helene Segara iti aduce un concert pentru inima ta.
Inapoi la lista stirilor