Stiri

SUZANNE VEGA la Bucuresti

Data evenimentului18mai
Fundatia Phoenix anunta un nou eveniment muzical pentru vara care se apropie - SUZANNE VEGA la Bucuresti.

Artista va canta la Sala Palatului, in data de 16 iulie 2009.

Fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante compozitoare din generatia sa, Suzanne Vega a fost printre protagonistii revitalizarii muzicii folk la inceputul anilor ’80, cand, acompaniata doar de chitara proprie, a cantat ceea ce a fost categorisit ca folk contemporan sau neo-folk.

Purtand stampila unui povestitor de exceptie care “ a observat lumea cu un ochi poetic”, cantecele sale  s-au concentrat  asupra  vietii urbane,  oamenilor obisnuiti si asupra subiectelor din lumea reala, imediata.

Inca de la lansarea primului sau album in 1985, artista a sustinut concerte sold-out in multe dintre cele mai cunoscute sali ale lumii.

Muzica ei este  usor de recunoscut,  la fel de diferita,   serioasa  si  creativa ca si atunci cand vocea sa a fost auzita pentru prima data la radio, in urma cu peste 20 ani.

“Luka”, cel mai cunoscut hit al artistei,  este un cantec ce a intrat in dialectul cultural cu siguranta ca fiind singurul hit ce a fost scris vreodata  din perspectiva unui baietel abuzat, iar "Tom's Diner" ramane unul dintre cele mai difuzate si mai fredonate cantece.

Suzanne Vega  a fost numita   “mama  mp3-ului” , dupa ce programatorul german Karlheinz Brandenburg, preocupat sa dezvolte tehnologia  ce avea sa fie cunoscuta ca mp3, a descoperit ca vocea lui Suzanne era  modelul perfect pentru testarea  puritatii compresiei audio. Astfel Suzanne si-a castigat aceasta porecla  inedita.

Cel mai recent disc al sau - "Beauty And Crime" a aparut in 2007 si a primit aprecieri foarte bune din partea criticilor de specialitate si se afla in distributie in Romania prin Universal Music.
Inapoi la lista stirilor