Stiri

Yann Tiersen revine la Sala Palatului in noiembrie

Data evenimentului22sep
Cunoscut publicului pentru compozitiile rasunatoare din “Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain” si “Good Bye Lenin”, celebrul muzician francez Yann Tiersen revine in Romania pentru a concerta din nou la Sala Palatului, miercuri, 4 noiembrie 2009.

In 2003, Yann Tiersen isi incheia concertul Solo din Bucuresti in aplauzele publicului impresionat de virtuozitatea interpretarii si calitatea compozitiei “Good Bye Lenin” in fata pianului, a viorii si a renumitului acordeon.

De atunci, Tiersen a compus trei albume si a cantat in toata lumea pe cele mai faimoase scene. A lansat noua albume de studio si trei inregistrari din concertele sale in 14 ani de activitate. Albumul „Yann Tiersen & Shannon Wright”, apare in 2004, iar „Les Retrouvailles”, album de mare succes produs in colaborare cu renumiti interpreti francezi, este lansat in 2005. Anul trecut compune coloana sonora pentru Tabarly, documentarul lui Jacques Perrin despre parintele iahtingului francez.

A colaborat cu trupele franceze „Noir Desir”, „Red Cardell”, „Bastard”, si cu britanicii de la „The Divine Comedy”, trupa lui Neil Hannon. Este membru in „This Immortal Coil”, trupa dedicata reinterpretarii pieselor „Coil”. Artistul canta in luna septembrie 2009 cu Orka, cvintetul experimental din insulele Feroe, intr‑un turneu in Germania si Polonia.
Inapoi la lista stirilor