Ofera o aripa tinerilor cercetatori romani!

Sambata, 31 octombrie 2009, ora 19:00, Ateneul Roman gazduieste un concert caritabil extraordinar in sprijinul elevilor romani ce vor reprezenta Romania la NASA.

Fundatia Rotary Club Constanta sub Inaltul Patronaj al Sistemului ONU in Romania, in parteneriat cu Filarmonica George Enescu organizeaza Sambata, 31 octombrie 2009 la Ateneul Roman, un concert caritabil extraordinar sustinut de marele violonist Alexandre Dubach. Fondurile obtinute in urma concertului vor sprijini, participarea, pentru al 6a lea an consecutiv, a lotului de elevi ai colegiului national Mircea cel Batran Constanta, la concursul international „Space Settlement Design Contest” organizat de NASA.
Concursul se adreseaza tinerilor de liceu si solicită elaborarea de proiecte ale unor aşezări umane de diferite dimensiuni în spaţiul extraatmosferic. In urma cu 5 ani, Dl Profesor Bararu a coordonat prima participare a lotului de elevi pasionati de fizica din Constanta. De atunci ei arata ca Romania nu inseamna numai copiii strazii, orfelinate sau alte orori sociale ci promoveaza o Romanie a tinerelor talente stiintifice, prin castigarea premiului cel mare precum si a o serie  intreaga de distinctii.

Lipsa Fondurilor, o problema a educatiei de azi
Pentru a-si putea prezenta lucrarile si a participa la competiţiile live lotul trebuie sa-si autofinanteze transportul pana la NASA. An de an, lipsa acuta a fondurilor a reprezentat poate cea mai mare problema a lotului.
Iar, in lipsa acestor fonduri, munca elevilor ar fi in zadar.„Si în acest an vom participa la astfel de activităţi! S-a dovedit că ele stârnesc interesul ştiinţific şi dorinţa de competiţie corectă a tinerilor, care vor să realizeze şi altceva decât ceea ce fac la şcoală sau le oferă acum societatea noastră.Vom demara aceste acţiuni deşi nu dispunem de nici un suport financiar. Ca şi în trecut, sperăm să rezolvăm problemele pecuniare prin amabilitatea unor oameni de bine .” afirma dl. Profesor Beraru, coordonatorul cercului de fizicieni din Constanta.
Clubul Rotary Constanta, nu este la prima activitate de acest gen. „In trecut am mai colaborat puctual cu colegiul Mircea cel Batran. Cunostem perfomantele elevilor dar si problemele cu care s-au confruntat an de an. Credem ca impreuna cu societatea civila putem sa oferim o sansa tinerilor care doresc un viitor mai bun. Concertul care il pregatim, va incanta audienta prin prestatia extraordina a maestrului Dubach dar mai presus de toate le va da aripi celor 22 de elevi sa ajunga la NASA si sa ne reprezinte cum au facut si pana acum. Sunt o mandrie pentru noi.” Completeaza dl. Radu Mihailov, vicepresedintele Fundatiei Club Rotary Constanta.

Alexandre Dubach, un sustinator al tinerelor talente
Alexandre Dubach a concertat pentru prima oara in Romania in 2007, in cadrul manifestarilor care au  marcat proiectul Sibiu- Capitală Culturală a Europei 2007. Prezenţă activă pe scene de concert europene ca solist, sau în recitaluri cu repertorii diverse, tălmăcite la cele mai înalte cote artistice, Alexandre Dubach este preocupat, la rândul său de formarea tinerilor. Stau mărturie cursurile de măiestrie susţinute la Castel del Monte, Zurich, Sion.In 2009 il regasim pe artist alaturandu-se cauzei celor 22 de tineri, care vor reprezenta Romania la NASA. El va interpreta, alaturi de Filarmonica George Enescu, capodopera Integrala Capriciilor pentru Vioara Solo  - Niccolo Paganini alaturi de Filarmonica George Enescu.
Inapoi la lista stirilor