Fundatia Culturala Phoenix prezinta: 

JEAN LUC PONTY & HIS BAND pentru prima data la BUCURESTI 

Provenind dintr-o familie de muzicieni francezi (tatal canta la vioara, mama la pian), Jean Luc Ponty a studiat muzica la Conservatoire National Superieur de Musique de Paris iar dupa absolvire a cantat timp de trei ani in prestigioasa orchestra Concerts Lamoureux. In momentul in care a trebuit sa ia o decizie privind cariera sa, artistul a ales sa-si exprime atractia pe care o simtea pentru jazz prin intermediul viorii sale. La inceput, aceasta alegere a reprezentat un handicap pentru ca in acele timpuri foarte putini au vazut vioara ca facand parte din vocabularul jazz-ului modern. La 21 de ani a aparut primul album al muzicianului-compozitor – “Jazz Long Playing” - criticii apreciindu-l ca fiind primul violonist de jazz care poate transmite aceleasi stari ca un saxofonist. De-a lungul carierei sale, Jean Luc Ponty a colaborat cu artisti precum: Frank Sinatra, Elton John, Chick Corea, John McLaughlin, Al Di Meola si a sustinut concerte in toata lumea (America de Sud, S.U.A, Canada, India, Franta, Germania, Austria, Ungaria, Lituania, Rusia, Italia etc.).

Dupa mai mult de 15 albume si un DVD – In concert (2004), la sfarsitul anului 2008, Jean-Luc si trupa sa au devenit un cvartet cu percutie iar artistul a decis o reintoarcere la sound-ul anilor 70-80 intr-o versiune moderna. Pentru a treia oara in Romania, dupa Timisoara si Stufstock, dar prima data la Bucuresti, Jean Luc Ponty va canta pe 11 martie 2010 la Sala Palatului insotit de William Lecomte (keyboards), Guy Akwa Nsangue (bass) si Damien Schmitt (tobe).

Biletele vor fi disponibile in reteaua Eventim, online pe http://www.eventim.ro/, in magazinele Vodafone, Carturesti, Germanos, punctele de vanzare Vreaubilet, precum si la Sala Palatului, incepand cu 1 noiembrie 2009.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=xg35ZKH2Omw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=LqYbuRd7iYI 
http://www.youtube.com/watch?v=fag9qdlESso    

http://www.ponty.com/
http://www.phoenix.ro/
Inapoi la lista stirilor