Dupa Gotan Project și acordurile de tango zămislite la jumatatea distanței dintre Buenos Aires și Paris, anul acesta propunerea Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” continuă linia melanjului muzical, oferind un regal cu elemente de jazz, lounge, muzica latino și clasică. Formația de sorginte americană și cu renume internațional Pink Martini a confirmat participarea în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”, organizat de TNO în perioada 12-22 noiembrie 2009.

Formată în 1994, în Portland, Oregon, la initațiva pianistului Thomas M. Lauderdale, Pink Martini a evoluat de la 4 la 12 membri, funcționând ca o mică orchestră, o pagina din istoria romantică a Hollywoodului anilor ’40-’50, dar aducând în plus o perspectiva globală și modernă. Această imagine, concretizată într-un repertoriu vast, care transcende granițele de gen, ritm și limbă, este amprenta caracteristică a albumelor și aparițiilor live care continuă să fascineze fanii din întreaga lume.

Cu un nou album, intitulat Splendor in the Grass, programat să apară luna aceasta, (dupa Sympathique, Hang on Little Tomato și Hey Eugene!), Pink Martini promit să-și trateze publicul cu o aventură muzicală de neuitat.

PINK MARTINI 
China Forbes (voce/vocals)
Thomas Lauderdale (pian/piano)
Robert Taylor (trombon/trombone)
Gavin Bondy (trompetă/trumpet)
Brian Lavern Davis (congas, tobe și percuție/congas, drums and percussion)
Derek Rieth
(percuție/percussion)
Martin Zarzar (percuție/percussion)
Phil Baker (chitară bas/bass)
Timothy Nishimoto (voce și percuție/vocals and percution)
Nicholas Crosa (vioară/violin)
Pansy Chang (violoncel/cello)
Dan Faehnle (chitară/guitar)
Maureen Love (harpă/harp)
Inapoi la lista stirilor