Stiri

Abonamente și bilete pentru Concursul Enescu 2016

Data evenimentului 07 mar

Abonamentele și biletele pentru Concursul Enescu 2016


se pun în vânzare luni, 7 martie


 


Ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu are loc între 3 și 25 septembrie și aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promițători tineri artiști ai momentului, precum și muzicieni consacrați și laureați ai Concursului, astăzi, nume importante în plan internațional, care vor susține o serie de recitaluri extraordinare. Abonamentele și biletele se pun în vânzare luni, 7 martie, în rețeaua Eventim.


 


Începând cu ediția din 2016, Concursul Internațional George Enescu se va derula într-un nou concept, care va aduce pe scena Ateneului Român din București, alături de tinerii competitori, nume consacrate ale scenei mondiale și laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, atât la cele trei secțiuni instrumentale ale concursului, cât și la compoziție. Ateneul va găzdui astfel 19 concerte și recitaluri, printre care:  • Un concert de gală, care va deschide Concursul, pe data de 3 septembrie 2016, la care vor participa: Anna Țifu (vioară), laureată a Concursului Enescu 2007, Valentin Răduțiu (violoncel), laureat al Concursului Enescu 2011 și Mihai Ritivoiu (pian), laureat al Concursului Enescu 2011, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Programul serii va cuprinde: Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56 de Beethoven, interpretarea în premieră a lucrării „Tektonum” de Sebastian Androne, care a câștigat premiul I al secțiunii Compoziție a  Concursului  „George Enescu” ediția 2014, precum și Poemul Simfonic „Pini di Roma” de Respighi.


   • Trei recitaluri extraordinare susținute de muzicieni consacrați, membri ai juriilor fiecărei secțiuni de instrumente: David Geringas (violoncel) – la pian Ian Fountain, pe 7 septembrie, Florin Croitoru (vioară) – la pian Verona Maier, pe 16 septembrie, și Peter Donohoe (pian), pe 22 septembrie;


   • Câștigătorii ediției trecute a Concursului Enescu vor susține, de asemenea, trei recitaluri extraordinare: Ștefan Tarara (vioară), alături de Lora-Evelin Vakova Tarara, Eun-Sun Hong (violoncel), alături de Thomas Hoppe (pian), precum și Josu de Solaun (pian).


   • Etapele concursului sunt deschise publicului larg, fiind organizate astfel: etapa I (desfășurată la Universitatea Națională de Muzică București); etapa a II-a, etapa a III-a - semifinala pentru fiecare din cele trei  categorii de concurs și cele trei finale, concertul cu orchestra Filarmonicii George Enescu vor avea loc pe scena Ateneului Român. O noutate a acestei ediții este faptul că, începând cu etapa a II-a, concurenții vor urca pe scena Ateneului.


   • Dirijorii celor trei finale sunt: Alex Bloch (Violoncel), Christoph Poppen (vioară), John Axelrod (pian) 


 


Pe fondul succesului din 2014, am decis dezvoltarea unui concept mixt, care permite atât o mai bună promovare a competitorilor și a laureaților, cât și o mai bună promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de întâlnire pentru artiști consacrați, pentru laureați ai edițiilor trecute care și-au dezvoltat o carieră internațională, pentru laureați ai ediției anterioare care sunt în curs de promovare, și pentru tinerii artiști care luptă acum pentru a se afirma. Ca parte a acestui proces, fiecare probă de concurs, după prima etapă, va fi organizată la Ateneul Român, fie sub forma recitalurilor, fie sub forma concertelor, iar din etapa a II-a, accesul spectatorilor se va face pe baza biletelor și abonamentelor. Artiștii sunt legați de publicul lor și este important ca spectatorii să vină în sală, să fie parte din visul acestor oameni talentați. Tocmai de aceea, Concursul va avea și o nouă temă în acest an, sintetizată prin mesajul «Trăiește-ți visul»! În sala de concert se vor întâlni astfel visurile artiștilor și visurile spectatorilor”, a declarat presei directorul executiv al ARTEXIM, Mihai Constantinescu.


 


Un eveniment în sine, Concursul Enescu s-a impus de-a lungul timpului ca o platformă de promovare a tinerelor talente pe scena internațională, iar în acest an creează posibilitatea ca publicul să ia parte la un întreg parcurs muzical în decursul a 22 de zile. Programul complet al Concursului este disponibil la acest link.


Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viață visurilor noastre, putere care îi animă și pe tinerii concurenți să se pregătească, să muncească și să performeze pe scenă, în fața juriului și a publicului.


„«Trăiește-ți visul!» este  provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 nu doar pentru artiști, ci și pentru public, fiindcă suntem transformați de fiecare vis căruia îi dăm viață. Concursul Enescu invită la o recunoaștere și sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. Generozitate, creativitate, disciplină și voință, implicare – sunt valorile în care credea George Enescu. Și-a dorit să fie compozitor, în primul rând și nu și-a abandonat visul de o viață. A visat să-i ajute pe tinerii artiști să se afirme. Și le-a făcut pe amândouă. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate”, a declarat presei Oana Marinescu, directorul de comunicare al Concursului Enescu.


 


Abonamentele și biletele pentru Concursul Enescu vor putea fi cumpărate începând de luni, 7 martie, prin rețeaua Eventim (www.eventim.ro și prin punctele de vânzare), astfel:  1. Bilete pentru cele șase recitaluri extraordinare, finale (trei concerte) și gala de deschidere (biletele se achiziționează separat, pentru fiecare eveniment în parte).


 


Categoria I - 50 lei


Categoria II - 40 lei


   1. Bilete pentru Etapa a III-a a Concursului Enescu, care cuprinde recitaluri ale artiștilor înscriși în concurs (biletele se achiziționează separat, pentru fiecare dintre cele trei zile de concerte din Etapa III). 


 


Categoria I - 50 lei


Categoria II - 40 lei


   1. Bilet unic cu acces la Etapa a II-a a Concursului Enescu, care cuprinde recitaluri ale artiștilor înscriși în concurs ce se întind de-a lungul a șase zile de Concurs (biletul unic permite accesul la TOATE evenimentele din cadrul Etapei a II-a).


Categoria I - 25 lei


Categoria II - 20 lei


   1. Abonament cu acces la toate evenimentele din cadrul Concursului Enescu – permite accesul la recitalurile extraordinare, finale, gala de deschidere, Etapa a III-a și Etapa a II-a.


 


Categoria I - 400 lei


Categoria II - 300 lei


   1. Participarea la Etapa I a Concursului, care are loc la Unviersitatea de Muzică București este gratuită.