Chris Norman

Chris Norman  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Chris Norman. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Crescut intr-o familie de artisti, Chris Norman a ajuns pentru prima data pe scena la trei ani, iar prima chitara a primit-o la sapte ani. I-a cunoscut pe Alan Silson si Terry Uttley, viitori colegi inSmokie, in scoala generala din orasul natal Bradford. Adolescentii au inceput sa cante influentati de The Beatles, The Rolling Stones si Bob Dylan; trupa lor evolua sub diverse nume, pana cand in 1974 au ales Smokie, lansandu-si primul album, Pass It Around (1975). La scurt timp a urmat celebrul single Living Next Door to Alice, iar in 1978 Chris Norman s-a afirmat si in afara grupului, prin duetul cu Suzi Quatro – Stumblin’ In (1978).


 


Turneele lungi si dorul de casa si familie l-au convins in 1980 sa petreaca mai mult timp acasa si in studio, unde a compus melodii pentru diferiti artisti. Cinci ani mai tarziu, colaboreaza din nou cuSmokie pentru un turneu in Germania si Australia, pentru ca in 1986 sa dea lovitura ca interpret solo cu Midnight Lady, piesa care a dominat topurile europene, fiind numarul 1 in Germania timp de sase saptamani. Au urmat si alte melodii de succes, cum ar fi Some Hearts Are Diamonds, No Arms Can Ever Hold You, Broken Heroes, Sarah, Baby I Miss You. In anii care au urmat a continuat turneele, in paralel cu munca in studio.


 


In ultimii ani a lansat mai multe albume solo care s-au bucurat de succes la public si critici:Handmade (2003), Break Away (2004), Million Miles (2006), Coming Home (2006), Close Up(2007), Time Traveller (2011).