Festivalul National de Teatru

Festivalul National de Teatru  - Bilete

Organizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primăria municipiului Bucureşti şi ARCUB, Festivalul Naţional de Teatru va avea loc în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2014.

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Festivalul National de Teatru. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

 Programul complet al festivalului si toate informatile despre evenimentele din festival sunt disponibile accesand www.fnt.ro
Motto:


„Lumea e bună prin scop, frumoasă


ca facere, complexă prin vieţuire


şi spirituală prin materialitate.“


Horia Bernea


 


 


„Imaginea pe care o propun pentru stagiunea 2013-2014, obiectul analizei acestei ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, doreşte să arate o plajă largă, vie, care există şi se manifestă, în acelaşi timp, într-o diversitate consistentă în mişcarea noastră teatrală.


 


De la spectacole de mare anvergură estetică şi tehnică, la spectacole de dimensiuni mici, care pun lupa pe tehnica actorului şi pe intimitatea spaţiului de joc, de la teatrul realist la teatru-dans, sau teatru coregrafic, sau la pantomimă, sau la teatru document, de la accentul pus tot mai mult pe texte puternice, provocatoare, din dramaturgia clasică sau contemporană, la tradiţia recuperată a teatrului idiş. Toate acestea sunt zonele de expresie care îi preocupă pe creatorii noştri.”


Marina Constantinescu


 


 


Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, ce preia, pentru a doua oară, direcţia evenimentului.