James Blunt

James Blunt  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre James Blunt. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

James Hillier Blount, cunoscut sub numele de James Blunt (Tidworth , 22 februarie 1974)  este un cantaret si un fost ofiter englez.


James Blunt s-a nascut in localitatea Tidworth, comitatul Wiltshire, Anglia pe data de 22 februarie 1974. Dupa ce a studiat la liceul Harrow School a urmat cursurile de Inginerie Aerospațiala și Sociologie la Universitatea din Bristol. Mai tarziu, in anul 1998, a urmat cursurile de pregatire militara la Royal Military Academy Sandhurst.


Blunt și-a facut apariția in anul 2004 prin lansarea primului sau album Back to Bedlam. Albumul s-a vandut in peste 11 milioane de exemplare in toata lumea, ajungand pe primul loc in UK Albums Chart și pe al doilea loc in Statele Unite. Ce-al doilea album, All the Lost Souls , realizat in 2007 , a dominat topurile din peste 20 de țari. Cel de-al treilea album , Some Kind of Trouble , lansat in 2010. In anul urmator a fost lansata o ediție de lux , intitulata Some Kind of Trouble : Revisited. In 2013, a fost lansat cel de-al patrulea album , Moon Landing ,care a ajuns pe locul patru in UK Singles Chart.


Blunt a vandut peste 20 de milioane de albume in intreaga lume , cu albumul de debut , Back to Bedlam , fiind cel mai bun album de vanzare a anilor 2000 in Regatul Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord. El a primit mai multe premii și nominalizari, caștigand de doua ori Brit Awards , de doua ori MTV Video Music Awards , doua premii Ivor Novello, precum și cinci nominalizari la premiul Grammy.