Joe Satriani

Joe Satriani  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Joe Satriani. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Joseph "Satch" Satriani (n. 15 iulie 1956 în Westbury, New York, SUA) este un poli-instrumentist american, cel mai bine cunoscut ca și chitarist de rock instrumental, nominalizat la Premiile Grammy de mai multe ori. La începutul carierei, Satriani a lucrat ca instructor de chitara, iar unii elevi de-ai sai au ajuns nume importante ale muzicii rock. Satriani a fondat turneul G3, cantand și cu mulți alți muzicieni.


In 1988, Satriani a fost ales de catre Mick Jagger de la The Rolling Stones sa fie chitaristul celui de-al doilea turneu solo al sau. Mai tarziu, în 1994, Satriani a devenit chitaristul trupei Deep Purple. Satriani a colaborat de asemenea cu o gama larga de chitariști aparținand mai multor genuri muzicale cum ar fi Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson, Larry LaLonde, Yngwie Malmsteen, Brian May, Patrick Rondat, Andy Timmons, Paul Gilbert, Adrian Legg și Robert Fripp în cadrul turneelor anuale G3.


 Satriani este puternic influențat de simboluri ale muzicii ca Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page și Jeff Beck. Din 1988 Satriani folosește chitara Ibanez JS Series, vanduta în numar mare în magazine.