Marcel Pavel  - Bilete

Marcel Pavel

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Marcel Pavel. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Marcel Pavel s-a nascut in 1959, in localitatea Independenta, jud. Galati. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatal fiind violonist – un foarte bun instrumentist – o parte din educatia muzicala primind-o de la dansul. Fratii sai sunt deasemenea instrumentisti, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit in Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianista si solista vocala. Bunicul a fost un rapsod popular cunoscut si indragit: Ion Taras. Desi nu a fost niciodata direct implicata in muzica, Marcel Pavel considera ca ii datoreaza totul mamei sale.

Artistul si-a aratat pasiunea pentru muzica la varsta de trei ani, cand a inceput sa bata la tobe. A inceput studiile muzicale la sase ani, in clasa a IV-a, inscriindu-se Scoala de Muzica si Arte Plastice din Campulung Muscel (jud. Arges), la violoncel si pian – auxiliar. Si astazi, Marcel Pavel isi aminteste cu mare placere si mandrie de orasul Campulung Muscel unde si-a petrecut copilaria si a inceput activitatea artistica. A urmat Liceul de Muzica si Arte Plastice din Pitesti, studiind in paralel in particular percutia, iubind foarte mult stilurile de muzica rock si jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Nationala de Muzica Bucuresti)-sectia Canto clasic.

In prezent este compozitor si poliinstrumentist, cunoscand chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul si percutia. Incepand din anul 1981 a sustinut nenumarate turnee in strainatate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franta (Paris), Elvetia (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

In urma experientei capatate de-a lungul acestor ani, in vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel national lansandu-se cu melodia "Frumoasa Mea" compusa de Ovidiu Komornik. Despre "Frumoasa Mea" artistul spune ca spera sa ramana mult timp in inima romanilor.

A lansat pana in prezent saptei albume:

Frumoasa mea - 2000
Concert live la Ateneul Roman - Marcel Pavel si invitatii sai - 2001
Te vreau langa mine - 2001
Doar pentru tine - 2004
De dragul tau - 2007
The Best Of - 2010
Nu Te Mai Am - 2011
Marcel Paveli lucreaza in prezent la un nou proiect
Albumul "Frumoasa Mea" a fost vandut in 250.000 de exemplare - Discul de Platina

A colaborat cu numeroase personalitati din show-biz-ul romanesc si international – Monica Anghel, Sanda Ladosi, Luminita Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurentiu Cazan, Elena Carstea, Costi Ionita, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordachescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (in concert la Chisinau, in 2006), Smokie (in concert, la Craiova, 40000 de spectatori, 3 iunie 2007) precum si cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusa de Iosif Prunner si Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. A fost membru al formatiei "Riff" si in anul 1981 a efectuat un turneu de sase luni impreuna cu formatia Semnal M.