Metallica

Metallica  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Metallica. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Metallica revine la București în turneul Worldwired


14 august 2019, Arena Națională


 


Biletele se pun în vânzare pe 28 septembrie


 


Legendara trupă Metallica revine la București în turneul Worldwired, într-un concert senzațional ce va avea loc pe 14 august 2019, pe Arena Națională. Biletele se pun în vânzare vineri, 28 septembrie, la ora 10:00. În deschidere vor cânta trupele Ghost și Bokassa.


Turneul Worldwired se întoarce în Europa și Marea Britanie între 1 mai si 25 august 2019 cu show-uri ce se desfășoară pe stadioane, în parcuri și chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 - 2018 ce a depășit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica revine în Europa și Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de țări. Debutând pe 1 mai 2019 în Lisabona, turneul include orașe în care Metallica nu a mai concertat de mulți ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varșovia, București, Gothenburg, și chiar orașe cu show-uri în premiară, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) și Tartu (Estonia).


Pentru concertul de pe 14 august, fanii vor avea posibilitatea să achiziționeze Pachete VIP pentru o experinență Metallica mult mai intensă. Cele trei pachete VIP includ bilete în zone premium și alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” și chiar întâlnire cu trupa. Detalii complete vor fi disponibile pe 28 septembrie.


 


Date turneu Worldwired


Mai 1, 2019           -          Lisabona, Portugalia          -            Estádio do Restelo


Mai 3, 2019           -          Madrid, Spania                   -            Valdebebas


Mai 5, 2019           -          Barcelona, Spania              -            Estadi Olímpic Lluís Companys


Mai 8, 2019           -          Milano, Italia                       -            San Siro Hippodrome


Mai 10, 2019         -          Zürich, Elveția                     -            Letzigrund


Mai 12, 2019         -          Paris, Franța                        -            Stade De France


Iunie 8, 2019         -          Dublin, Irlanda                    -            Slane Castle


Iunie 11, 2019       -          Amsterdam, Olanda          -            Johan Cruijff Arena


Iunie 13, 2019       -          Köln, Germania                   -            RheinEnergieStadion


Iunie 16, 2019       -          Bruxelles, Belgia                                -            Koning Boudewijnstadion


Iunie 18, 2019       -          Manchester, UK                -             Etihad Stadium


Iunie 20, 2019       -          Londra, UK                           -            Twickenham Stadium


Iulie 6, 2019           -          Berlin, Germania                -            Olympiastadion


Iulie 9, 2019           -          Göteborg, Suedia               -            Ullevi


Iulie 11, 2019        -          Copenhaga, Danemarca -             Telia Parken


Iulie 13, 2019        -          Trondheim, Norvegia        -            Granåsen


Iulie 16, 2019        -          Hämeenlinna, Finlanda     -            Kantolan Tapahtumapuisto


Iulie 18, 2019        -          Tartu, Estonia                     -            Raadi Airport


Iulie 21, 2019        -          Moscova, Rusia                 -            Luzhniki Stadium


Aug. 14, 2019        -          București, România           -            Arena Națională


Aug. 16, 2019        -          Viena, Austria                      -            Ernst-Happel-Stadion


Aug. 18, 2019        -          Praga, Cehia                        -            Airport Letnany


Aug. 21, 2019        -           Varșovia, Polonia               -            PGE Narodowy


Aug. 23, 2019        -          München, Germania         -            Olympiastadion


Aug. 25, 2018        -          Mannheim, Germania       -            Maimarktgelände


 


Partener media principal: ROCK FM


Parteneri media: Infomusic, Adevărul, Zile și Nopți, Cațavencii, Iconcert, Bestmusic


 


 


-------------------------------------------------------------------


 


Metallica este una dintre cele mai mari trupe rock din lume, avand vandute peste 100 milioane de discuri in toata lumea. A fost infiintata in anul 1981, in Los Angeles, California. In 1982, Metallica a inregistrat prima piesa: “Hit the lights“, care a starnit ceva interes din partea ascultatorilor. In acelasi an, trupa se muta la San Francisco, unde membrii au dus o viata grea, au trecut printr-o perioada in care nu-si permiteau mai nimic, nici macar o masa decenta. In 1983, trupa a lansat primul album numit“Kill’em all“, care s-a vandut, in scurt timp, in 65.000 de exemplare. Tot in 1983, Metallica are primul turneu in care urma sa aiba 53 de concerte. Pe cand se intorcea din acest turneu, la inceputul anului 1984, albumul de debut ajungea la 300.000 de exemplare vandute. La scurt timp, Metallica se muta la Copenhaga pentru a inregistra un alt album “Ride the Lightning“, urmand sa fie cel mai bun album Heavy-Metal al tuturor timpurilor, avand mare succes atat in America cat si in Europa. Urmeaza un turneu in Europa in care au cantat in 16 concerte. La sfarsitul anului 1985, cel de-al doilea album era vandut in peste 800.000 de exemplare. Apoi, inregistreaza un alt album “Master of Puppets”, care este foarte apreciat, si care le-a adus membrilor trupei primul disc de aur. In acea perioada, membrii trupei erau: Lars Ulrich, Cliff Burton, James Hetfield si Kirk Hammett, insa in septembrie 1986 avea sa se intample o nenorocire. Aflandu-se intr-un turneu, trupa se deplasa dinspre Suedia inspre Danemarca, unde urma sa aiba un concert, si in timp ce cei 4 dormeau, autobuzul in care se aflau a avut un accident grav, in urma caruia Cliff, cel care avea cea mai mare influenta in trupa, a murit. Sigur, Metallica a continuat sa existe si fara Cliff, fiind inlocuit de catre Jason Newsted, insa nimic nu mai era la fel. Totusi, pentru a evita reactiile negative ale publicului, si pentru a face publica aparitia lui Jason, Metallica a scos un album de cover-uri: “The 5.98$ E.P.: Garage Days Re-Revisited“, in locul unui album nou, fiind inregistrat in mare parte in garajul lui Lars. Kirk, Ulrich si James ii simteau din plin lipsa lui Cliff, si din aceasta cauza niciun inlocuitor nu era binevenit.


In 1988, Metallica lanseaza un alt album: “And Justice For All“, fiind unul foarte complex si avand un succes imens. Metallica aduce ceva nou odata cu lansarea celui de-al patrulea album, respectiv primul videoclip pentru piesa “One“.  Chiar daca are mai mult de 8 minute, videoclipul a fost inclus pe DVD-ul cu cele mai importante 24 videouri din istoria MTV, DVD scos in 2007. In anul 1989, Metallica a fost nominalizata la premiile Grammy, unde a fost introdusa pentru prima data sectiunea hard rock/metal, A fost nominalizata alaturi de alte trupe precum AC/DC, unde Metallica nu a reusit sa primeasca premiul, desi era de departe favorita tuturor.


Metallica a continuat sa creasca, inceputul anilor ’90 fiind cel mai productiv din punct de vedere muzical. In 1991, inregistreaza un nou album: “The black album“, care este complet diferit fata de celelalte albume, insa, care a avut un succes si mai mare. Daca pana in acel moment radioul nu difuza piesele Metallica, popularitatea enorma la care ajunsese a obligat radioul sa transmita cea mai buna muzica rock. Tot in acest ultim album este cuprinsa si o piesa mult mai lenta fata de celelalte de pana atunci, cunoscuta “Nothing else matters”. Succesul a fost monstruos, milioane de albume au fost vandute doar in prima luna. In 1991, Metallica a castigat la MTV Awards premiul pentru cea mai buna formatie Rock, unde trupa a interpretat piesa “Enter Sandman”.