Teatrul Gong

Teatrul Gong  - Bilete

Stagiunea 2017- 2018

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Teatrul Gong. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

 


Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG, din Sibiu, înființat în anul 1949 în jurul unei diversități de practici și expresii culturale, este o instituție publică de spectacole cu un repertoriu bogat, printre care se numără atât spectacole de animație cu păpuși, cât și spectacole cu actori la vedere.


 


Fiind un teatru cu o îndelungată tradiţie în România, de altfel și una dintre primele instituţii profesioniste de gen din ţară, Teatrul Gong se ocupă de educaţia şi formarea artistică a copiilor şi tinerilor folosind cele mai noi şi diverse  forme de exprimare ale artei teatrale şi ale artei animaţiei, printr-o gamă de spectacole de diferite complexități problematice, pornind de la factorul educațional, până la cel al divertismentului și al instruirii de gândire și percepere.


Creându-şi propria individualitate şi recunoştinţă pe plan naţional, prin parteneriatele şi proiectele sale bilaterale internaţionale, Teatrul Gong își susține atât caracterul unic, cât și popularitatea, ajungând astfel ca în zilele noastre să reprezinte România la cele mai importante evenimente culturale internaţionale din Europa, America, Africa şi Asia.


Importanţa de necontestat a acestei instituţii o constituie şi faptul că este singurul teatru din România ce deține o secţie germană de teatru de animaţie pentru copii, care funcţionează, cu o mică întrerupere de patru ani, încă din anul 1950. 


 


În prezent, teatrul are peste 88 de spectacole în repertoriul permanent, realizate în perioada 1993 – 2014, numărul spectacolelor în premieră, de la înființare și până azi, depășind cifra de 450. Dintre acestea amintim: „Cenuşăreasa”, „Visul unei nopţi de vară”, „Pinocchio”, „Aventurile Baronului Münchhausen”, „Muzicanţii din Bremen”, „Croitoraşul cel Viteaz”, “Der Buckelige König”, „Legământ”, „Harap Alb”, „Motanul încălţat”, „Crăiasa Zăpezii“, „Flautul Fermecat”, „Vrăjitorul din Oz”, “Coffee?... Tee?... Me?!”, „Scamatorii ”, “Cum a devenit Arthur rege”, “Sarea-n bucate", „Prinţesele Spion“.


 


Contact


Str. Alexandru Odobescu, nr. 4, Sibiu


Telefon: 0269 211 349


Adresă e-mail: secretariat@teatrulgong.ro / comunicare@teatrulgong.ro


 


 


Pagini oficiale online:


Website: www.teatrulgong.ro


Facebook: https://www.facebook.com/teatrul.gong.sibiu


Instagram: https://instagram.com/teatrulgong/