Van Halen  - Bilete

Van Halen

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Van Halen. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Van Halen este o formație americana de rock, inființata in anii '70. Albumul lor de debut, Van Halen (1978), i-a plasat printre liderii scenei hard rock din SUA, iar din 1978 pana in 1998, grupul a lansat unsprezece albume de studio, fiecare din acestea intrand direct in Top 20 al clasamentului muzical Billboard 200[1], numarul total de albume vandute in intreaga lume fiind de peste 75 milioane[2].


Van Halen a obținut mai multe nominalizari la premiile Grammy[3] precum și distincția in cartea recordurilor Guinness pentru cele mai multe hituri la numarul 1 de pe Lista de Mainstream Rock a revistei Billboard[4]. Conform datelor furnizate de Asociația Industriei de Inregistrari din America (Recording Industry Association of America - RIAA), Van Halen ocupa locul 19 pe lista celor mai bine vanduți artiști ai tuturor timpurilor (avand peste 56 milioane de albume vandute numai in SUA)[5] și este unul din doar cinci grupuri de rock care au avut doua albume cu peste 10 milioane de copii vandute in SUA[6]. Atat grupul cat și cei mai longevivi membri au fost incluși in Rock and Roll Hall of Fame la data de 12 martie 2007.


Pe langa admirația pentru contribuțiile artistice, succesul comercial și popularitatea imensa, grupul este celebru pentru dramele legate de postul de solist vocal. Deși instrumentiștii de baza au ramas aceiași (Eddie Van Halen la chitara, Alex Van Halen la tobe și, pana in 2006, Michael Anthony la chitara bas), grupul a inregistrat albume de studio cu trei soliști diferiți: David Lee Roth, Sammy Hagar și Gary Cherone. Fiecare din aceștia a parasit formația (cel puțin data) in circumstanțe tulburi. Nu demult Michael Anthony a fost inlocuit de Wolfgang Van Halen, fiul lui Eddie, insa noua formație inca nu a avut noi inregistrari sau concerte.


In urma turneului din 2004, grupul a luat o pauza pana in septembrie 2006, iar de atunci statutul grupului a fost discutat de membri de mai multe ori, deși detaliile știute sunt vagi. In afara de trei melodii noi din 2004, formația nu a lansat nimic nou de la albumul Van Halen III din 1998.