Locatie

Cinema Florin Piersic

Descriere
Unde Piata Mihai Viteazu nr. 11   Cluj Napoca,  Romania

Cu o capacitate de aproape 1000 de locuri, acualul Cinematograf Florin Piersic, fost Republica, este la ora actuala unul dintre cele mai mari cinematografe din Romania. Aparatura tehnica performanta (sistem de sonorizare Dolby- S.R., ecran de 200 mp) reprezinta principalul motiv pentru care sala este aproape in permanenta plina.


Sistemul de sonorizare DOLBY-STEREO cu care a fost dotat cinematograful „Republica” în aprilie 1998, cu o investiţie de peste 40.000 dolari, este practicat de cinematografele mondiale cele mai performante. Acest sistem asigură o reducere importantă a zgomotului de fond, fapt ce permite reproducerea în sală a unor sunete cu o dinamică apropiată de cea din natură. În acelaşi timp, efectul stereofonic de spaţialitate e mult mai accentuat, cele 24 difuzoare amplasate în toată sala creând o ambianţă remarcabilă.


Fostul cinema Republica din Cluj-Napoca s-a redeschis în ianuarie 2011, fiind redenumit Cinema Florin Piersic. Cinematograful a fost renovat şi modernizat în totalitate, iar cinefilii din Cluj pot vedea aici cele mai noi filme în format digital şi 3D. Cinema Florin Piersic a fost denumit astfel pentru a onora o carieră de neuitat a unuia dintre cei mai iubiţi şi cunoscuţi actori români.