Georg Breinschmid

Georg Breinschmid  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Georg Breinschmid. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Georg Breinschmid este unul dintre cei mai renumiţi muzicieni de jazz de origine austriacă pe arena internațională. În 2012 a fost nominalizat la Premiul Amadeus Music, categoria Jazz/World/Blues.
Breinschmid a studiat basul clasic la Universitatea de la Vienna. 
El a evoluat în proiecte de muzică camerală ca Amadeus-Ensemble, Ensemble Kontrapunkte, Die Reihe şi a cântat în Orchestra Lower Austrian Tonkuenstler și Orchestra Filarmonicii Vieneze. 
În scurt timp, Breinschmid a luat decizia de a refuza la cariera sa de instrumentalist de orchestră clasică, dedicându-se în întregime jazzului. 
În 1999 a devenit muzician de jazz independent, impunându-se drept unul dintre cei mai virtuoși și versatili basiști pe scena internațională de jazz. Georg a colaborat cu Archie Shepp, Charlie Mariano, Kenny Drew Jr., Biréli Lagrène, Wolfgang Muthspiel, Vienna Art Orchestra, Triology, Megablast. 
Începând cu anul 2005 Georg Breinschmid s-a impus printr-o manieră deosebită în calitate de compozitor. Compoziţiile sale sunt interpretate şi de alte grupuri, cum ar fi Ensemble Amarcord Wien, duetul „Bach & Bosnisch” şi de ansamblul „Bass Instinct”. 
Producţia sa din 2002, „Mauve” a câştigat Premiul „Hans Koller” în categoria CD-ul Anului, iar în anul următor, la aceeaşi competiţie, Breinschmid a fost desemnat drept câştigător în categoria „Debutul anului”. Pe lângă premiile menţionate mai sus, colecţia sa de glorie include nominalizările la „Muzicianul Anului“ în 2007 şi 2009, iar cu trio-ul lui Christian Muthspiel la categoria „CD-ul anului“ (pentru „Against The Wind – The Music of Pirchner & Pepl”).